Over alle apen vrij.nl

Alle apen vrij.nl is een onderdeel van EDEV (Een Dier Een Vriend). EDEV is een non-profit organisatie voor de bescherming van de rechten van het dier. Door spraakmakende acties komt EDEV op voor de rechten van het individuele dier om vrij te leven van pijn, angst en opsluiting.

 
 
 

Contact

Postbus 93029
2509 AA  Den Haag
Tel: 070-38 33 699
Fax: 070-38 19255
info@alleapenvrij.nl

IBAN: NL08INGB0008000242

 


9 Mei 2017: Aanbieden petitie wethouder van Rijswijk

 

Op dinsdag 9 mei zullen wij een petitie aanbieden van de inwoners van regio Rijswijk die voor de sluiting van het apenvivisectiecentrum BPRC zijn. 

“Het is belangrijk dat de gemeente weet dat de inwoners willen dat het apenvivisectiecentrum in hun gemeente sluit. Zo kan de gemeente een duidelijk signaal sturen naar de landelijke politiek", aldus Rosella D'angeli, campagneleider van Alle Apen Vrij.

Onlangs werd het onderwerp door Marc Weterings van Rijswijks Belang en Rosella d’Angeli van Een Dier Een Vriend, als insprekers bij een van de gemeenteraadsvergaderingen ter sprake gebracht, zie deze link . Net als Een Dier Een Vriend wil ook Marc Weterings dat de apenhel zo spoedig mogelijk zijn deuren sluit.

De afbouw van het laboratorium werd al in 2002 beloofd door toenmalig VVD minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Onlangs werd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken een onafhankelijk adviesrapport door het wetenschappelijke Rathenau Instituut gemaakt: Experimenten met apen zijn zowel ethisch als wetenschappelijk omstreden, zo luidt de conclusie van dat rapport, genaamd 'Van Aap naar Beter'. 

Op maandag 24 april Wereldproefdierendag voerden we actie in de Bogaard in Rijswijk om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen. Op deze dag tekenden zo'n 725 mensen de petitie. Nog niet getekend?  

TEKEN DE PETITIE HIER ONLINE & DEEL!!