Over alle apen vrij.nl

Alle apen vrij.nl is een onderdeel van EDEV (Een Dier Een Vriend). EDEV is een non-profit organisatie voor de bescherming van de rechten van het dier. Door spraakmakende acties komt EDEV op voor de rechten van het individuele dier om vrij te leven van pijn, angst en opsluiting.

 
 
 

Contact

Postbus 93029
2509 AA  Den Haag
Tel: 070-38 33 699
Fax: 070-38 19255
info@alleapenvrij.nl

IBAN: NL08INGB0008000242

 


Activiteiten van 'Alle Apen Vrij'

  • Dans Alle Apen Vrij

De bedoeling van onze actie is voor de arme apen in het BPRC op te komen op een positieve en vreedzame wijze - dus voor jong en oud: iedereen die van dieren houdt is welkom. Wil je liever niet dansen? Dat is prima! Je aanwezigheid is zeer belangrijk en voor de mensen die niet willen of kunnen dansen zijn er genoeg protestbordjes om vast te houden! We dansen iedere maand, gewoonlijk de 2e vrijdag van de maand. Kijk voor de meest actuele informatie in de agenda.

 

  • Informatiestands

Regelmatig staat EDEV met een stand in een winkelcentrum. Hier informeren wij mensen over het apenlaboratorium in Rijswijk en verzamelen wij zoveel mogelijk handtekeningen voor de vrijheid van de apen. Onze levensgrote mascotte-aap is daar meestal bij. Wij zijn nog op zoek naar mensen die willen helpen op de stand! 
Ja, ik geef me op om te helpen bij een stand!

 

  • Politieke Lobby

EDEV heeft contact met alle politieke partijen over het BPRC zodat iedere partij goed geïnformeerd is over het BPRC en de campagne die wij voeren voor de vrijheid van de apen. Naar aanleiding van deze contacten zijn Kamervragen gesteld en zal staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken met het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen in gesprek gaan over hoe de apenaantallen van het BPRC terug te dringen. 

 

  • Flashmobs

Meerdere keren zijn in het kader van de 'Alle Apen Vrij'- campagne flashmobs gehouden. Dit waren dans-flashmobs waarbij nietsvermoedend winkelend publiek getrakteerd werden op een groter wordende groep dansers. Om de boodschap duidelijk aan de mensen over te brengen stond de mascotte-aap hier ook bij te dansen en deelden wij door Turbana gesponsorde bananen uit die voorzien waren van een informatieflyer. Deze flashmobs zullen we op verschillende drukke locaties blijven herhalen. Check HIER onze flashmob's. Wil je hieraan meedoen? Geef je dan nu op!

 

Over Ons

Alle Apen Vrij is een campagne van EDEV - Een DIER Een VRIEND.

 

EDEV is een actieve organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren. De werkwijze van EDEV kenmerkt zich door het in de publiciteit brengen van dierenmishandeling en deze op alle mogelijke legale wijzen te bestrijden. EDEV voert hiertoe vreedzaam spraakmakende campagnes en acties. Daarnaast geeft EDEV voorlichting aan het publiek en is continu in gesprek met het politieke bedrijf om zo de doelstellingen onder de aandacht van politici en beleidsmakers te brengen. EDEV acht zich daarbij niet gebonden aan enige politieke partij, kleur, persoon of ideologische overtuiging.